dissabte, de maig 26, 2012

1ª Fira de Santa Llúcia

El passat 18 desembre 2011 va tenir lloc la 1ª Fira de Santa Llúcia que es va celebrar amb motiu de la Alineació Solar de Santa Llúcia a Penàguila. Al carrer Arquebisbe Company i adjacents es van disposar estands d'artesania degudament complementats amb una sèrie d'espectacles que es desenvoluparen durant el transcurs de la jornada. També vam poder comptar amb estands de les diferents associacions de Penàguila: Associació de Jubilats de Penàguila, Associació de Dones de Penàguila, Caritas Parroquial de Penàguila i Creu Roja Penàguila.
A mig matí l'equip de govern juntament amb un grup de representants de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, acompanyats al so d'una xirimita, es van desplaçar fins al llavador per retre homenatge a Enric Valor descobrint una placa en la qual es pot llegir una reproducció de la rondalla "I queixalets També".

A les 15:30 hores en l'Av País Valencià es van congregar al voltant de 200 persones, entre veïns de la localitat i visitants per observar l'alineació solar de Santa Llúcia, fenomen que va comptar amb una breu explicació per part meva als diversos assistents. Al seu torn, l'Ajuntament de Penàguila va posar a disposició dels assistents ulleres d'eclipsi per poder contemplar l'esdeveniment solar.

Finalment, va concloure la jornada amb un espectacle de focs i acrobàcies per als més petits a la plaça de l'Església a les 18:30 hores.

Notícia alineacio solar en Levante
La alineació solar en el blog "evatelleva"
La alineació solar en "El Viajero Virtual"
Stan de Caritas Parroquial de Penàguila
La alineació en "yalicante"
La alineació en Canal 9
La alineació en Valterra
La alineació solar en el blog "La casa por el tejado"
La alineació solar en el Diario InformaciónGrup de persones observant la alineació solar.
El Sol alineant-se amb l'Arc de Santa Llúcia
Stand de l'Associació de Jubilats "Verge del Patrocini" UDP
El Sol completament alineat amb l'Arca de Santa Llúcia.