diumenge, de maig 20, 2012

Sant Isidre 2012

Ara fa quatre anys que es va recuperar la tradicional romeria de Sant Isidre per mitjà de la iniciativa de Javier Trejo, capellà de Penàguila en aquell moment, junt a la meua col · laboració. Quatre anys no és molt temps, però el cert és que des del primer dia fins ara s'han anat recuperant aspectes d'aquesta festivitat.

Amb el naixement del Grup de Danses "El Rodamur" de Penàguila no només s'han omplit de festa, alegria i color els diferents esdeveniments festius de la nostra localitat, sinó que en la festivitat de Sant Isidre, organitzada amb gran cura en el passat per Batiste , avui torna a lluir amb el mateix color i alegria, en incorporar les danses a aquesta festivitat, a les que tant temps li dedicava perquè es ballaren amb la màxima perfecció en el dia del patró dels agricultors.

I clar, tornant a sortir Sant Isidre en romeria als carrers de Penàguila, davant l'evidència del seu mal estat de conservació, el rector, Javier Trejo, el va posar sota les mans d'un restaurador juntament amb la col · laboració de la Cooperativa d'Agricultors .

Però és aquest any quan ha començat a ressorgir l'autèntica il · lusió per la festivitat, originant que algunes dones del grup de danses manifestaren la seua intenció de recuperar l'ofrena de flors a Sant Isidre. Així que ha estat dit i fet, entre un grup d'unes quinze dones, li han oferit rams de flors, cabassos de menjar i fins algun plat de blat.

És així com un poble ha de treballar, recuperant amb tenacitat i entusiasme les seves tradicions, que és el que ens identifica com a poble. I si pot ser, que cada dia ens anem unint més i més persones en la millora i continuïtat d'aquestes petites festes, que no són les principals, però brinden dies d'alegria a Penàguila durant el transcurs de l'any.
 Visca Sant Isidre!
I visca Penàguila!