diumenge, de juny 17, 2012

Corpus Christi 2012

La processó de Corpus Christi s'inicia a la plaça de l'Església i al so de la Societat Musical Cultural de Penàguila, s'efectua la primera parada de l'Altíssim en l'altar de la Casa Gran ubicat a la plaça de l'Arbre. El capellà diposita la custòdia a l'altar i s'agenolla davant el Senyor embolicant-ho amb l'agradable aroma de l'encens.

Acabada la primera parada, sota el pal · li portat per l'alcalde, els regidors de l'equip de govern i uns quants veïns, l'Altíssim segueix el seu camí amb pas serè fins arribar a la Casa de Fora. Un cop allà es repeteix el mateix procés, l'encens i la pluja de flors de dues xiquetes enalteixen al Senyor.

De nou les melodies de la Societat Musical envolten els carrers de Penàguila mentre reprenem el camí acompanyats pels veïns fins arribar al tercer altar situat a l'altura de l'estanc al carrer Arquebisbe Company, finalitzant la processó a l'interior de la parròquia Assumpció de la senyora.

És un autèntic plaer participar en aquesta processó assaborint l'aroma de l'encens i les plantes aromàtiques que algunes veïnes escampen als portals de casa a manera de catifa marcada pel camí que obrin alguns cossiols donant pas a l'Altíssim pels carrers de Penàguila.

Altar de la Casa Gran
Altar de la Casa de Fora


Altar al carrer arquebisbe Company a l'altura de l'estanc.