dissabte, de juny 30, 2012

Presentació de la restauració de la Verge de Montserrat

Prsentació de la restauració de la Verge de Montserrat
El passat dijous 31 de maig la Fundació La Llum de les Imatges va presentar al Museu de l'Oli la restauració de la taula de la Verge de Montserrat, pertanyent a la parròquia Assumpció de la Mare de Déu de Penàguila, que havia estat exposada a la mostra "Camins d'Art "d'Alcoi.


La taula de la Verge de Montserrat té una dimensions de 124 x 58 cm, atribuint la seva autoria al Mestre de la Porciúncula o Bertomeu Baró, quedant determinada la seva data de creació l'any 1460.

Durant el procés de restauració s'han eliminat diferents capes de vernissos i de pintures que complementaven les llacunes de pintura original. El treball final permet diferenciar aquells espais de la taula on hi havia llacunes de pintura original.

A més, cal destacar, que els suports de la taula, no són els originals ni els més adequats per a la conservació de la mateixa, però partint del que "funciona no cal tocar-lo", com van asseverar els tècnics, s'han conservat ja que la taula no presenta alteracions com a conseqüència dels mateixos.

També, en base als ornaments superiors de la mateixa, amb quasi tota probabilitat, formava part d'un retaule de la parròquia.

Ens trobem davant una de les escasses obres del gòtic valencià, de manera que, segons els especialistes, cal que la cuidem amb molta diligència.
Procés de restauració