dilluns, de maig 28, 2012

Presentació de la restauració de la Verge de MontserratEl proper dijous 31 de maig La Llum de les Imatges juntament amb la col · laboració de la parròquia Assumpció de la Nostra Senyora, la de l'Associació de Jubilats i la del meua Regidoria de Cultura, ha organitzat la presentació de la restauració del taulell de la Verge de Montserrat al Museu de l'Oli a les 19:00 hores.

El taulell de la Verge de Montserrat, del segle XV, és una obra atribuïda a Bertomeu Baró, pertanyent a la parròquia Assumpció de Nostra Senyora de Penàguila, que ha estat restaurat amb motiu de l'exposició "Camins d'Art", ubicada a la capella de la Mare de Déu d'Alcoi.

És una ocasió única en que podrem conèixer el procés de restauració, així com satisfer les nostres curiositats sobre l'obra.

Esteu tots convidats!

dissabte, de maig 26, 2012

1ª Fira de Santa Llúcia

El passat 18 desembre 2011 va tenir lloc la 1ª Fira de Santa Llúcia que es va celebrar amb motiu de la Alineació Solar de Santa Llúcia a Penàguila. Al carrer Arquebisbe Company i adjacents es van disposar estands d'artesania degudament complementats amb una sèrie d'espectacles que es desenvoluparen durant el transcurs de la jornada. També vam poder comptar amb estands de les diferents associacions de Penàguila: Associació de Jubilats de Penàguila, Associació de Dones de Penàguila, Caritas Parroquial de Penàguila i Creu Roja Penàguila.
A mig matí l'equip de govern juntament amb un grup de representants de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, acompanyats al so d'una xirimita, es van desplaçar fins al llavador per retre homenatge a Enric Valor descobrint una placa en la qual es pot llegir una reproducció de la rondalla "I queixalets També".

A les 15:30 hores en l'Av País Valencià es van congregar al voltant de 200 persones, entre veïns de la localitat i visitants per observar l'alineació solar de Santa Llúcia, fenomen que va comptar amb una breu explicació per part meva als diversos assistents. Al seu torn, l'Ajuntament de Penàguila va posar a disposició dels assistents ulleres d'eclipsi per poder contemplar l'esdeveniment solar.

Finalment, va concloure la jornada amb un espectacle de focs i acrobàcies per als més petits a la plaça de l'Església a les 18:30 hores.

Notícia alineacio solar en Levante
La alineació solar en el blog "evatelleva"
La alineació solar en "El Viajero Virtual"
Stan de Caritas Parroquial de Penàguila
La alineació en "yalicante"
La alineació en Canal 9
La alineació en Valterra
La alineació solar en el blog "La casa por el tejado"
La alineació solar en el Diario InformaciónGrup de persones observant la alineació solar.
El Sol alineant-se amb l'Arc de Santa Llúcia
Stand de l'Associació de Jubilats "Verge del Patrocini" UDP
El Sol completament alineat amb l'Arca de Santa Llúcia.

diumenge, de maig 20, 2012

Sant Isidre 2012

Ara fa quatre anys que es va recuperar la tradicional romeria de Sant Isidre per mitjà de la iniciativa de Javier Trejo, capellà de Penàguila en aquell moment, junt a la meua col · laboració. Quatre anys no és molt temps, però el cert és que des del primer dia fins ara s'han anat recuperant aspectes d'aquesta festivitat.

Amb el naixement del Grup de Danses "El Rodamur" de Penàguila no només s'han omplit de festa, alegria i color els diferents esdeveniments festius de la nostra localitat, sinó que en la festivitat de Sant Isidre, organitzada amb gran cura en el passat per Batiste , avui torna a lluir amb el mateix color i alegria, en incorporar les danses a aquesta festivitat, a les que tant temps li dedicava perquè es ballaren amb la màxima perfecció en el dia del patró dels agricultors.

I clar, tornant a sortir Sant Isidre en romeria als carrers de Penàguila, davant l'evidència del seu mal estat de conservació, el rector, Javier Trejo, el va posar sota les mans d'un restaurador juntament amb la col · laboració de la Cooperativa d'Agricultors .

Però és aquest any quan ha començat a ressorgir l'autèntica il · lusió per la festivitat, originant que algunes dones del grup de danses manifestaren la seua intenció de recuperar l'ofrena de flors a Sant Isidre. Així que ha estat dit i fet, entre un grup d'unes quinze dones, li han oferit rams de flors, cabassos de menjar i fins algun plat de blat.

És així com un poble ha de treballar, recuperant amb tenacitat i entusiasme les seves tradicions, que és el que ens identifica com a poble. I si pot ser, que cada dia ens anem unint més i més persones en la millora i continuïtat d'aquestes petites festes, que no són les principals, però brinden dies d'alegria a Penàguila durant el transcurs de l'any.
 Visca Sant Isidre!
I visca Penàguila!


dissabte, de maig 19, 2012

Sants de la Pedra 2011

Sants de la Pedra, patrons de Penàguila.Homenatge als alcaldes vius de Penàguila

Inauguració del nou parc infantil

Nou parc infantil
Inaguració de la remodelació del llavador amb la presència de l'equip de govern i el president del Ceder Aitana.


dimarts, de maig 15, 2012

Programa d'actes Sant Isidre 2012
Diumenge 20 de maig de 2012

11:45 hores. Romeria de Sant Isidre

12:00 hores. Missa en honor a Sant Isidre.

13:00 hores. Dansà a la plaça de l'Església a càrrec del Grup de Danses "El Rodamur" de Penàguila.

dissabte, de maig 12, 2012

Menjars: espencat


Ingredients:

-Tomaques
-Pebrera
-Ceba
-Albergínia
-Bacallà sec
-Alls
-Sal i oli

En una llanda es posen al forn tots els ingredients, i es deixen rostir fins que es puguen pelar amb facilitat. Despres, es pelen i es fan a tires en una platera i es mulla d'oli tots els ingredients, junt als trossets d'all, bacallà i sal.

dissabte, de maig 05, 2012

Lectura de rondalles d'Enric Valor al Jardí de Santos
El 19 d'agost de 2011 la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Penàguila va organitzar dins el marc de l'exposició "Enric Valor. El valor dels paraules" una lectura de rondalles de l'escriptor castellut al Jardí de Santos, juntament amb la col · laboració de dels veïns de Penàguila i els diferents col · lectius associatius que integren la població.