dissabte, de juny 30, 2012

Presentació de la restauració de la Verge de Montserrat

Prsentació de la restauració de la Verge de Montserrat
El passat dijous 31 de maig la Fundació La Llum de les Imatges va presentar al Museu de l'Oli la restauració de la taula de la Verge de Montserrat, pertanyent a la parròquia Assumpció de la Mare de Déu de Penàguila, que havia estat exposada a la mostra "Camins d'Art "d'Alcoi.


La taula de la Verge de Montserrat té una dimensions de 124 x 58 cm, atribuint la seva autoria al Mestre de la Porciúncula o Bertomeu Baró, quedant determinada la seva data de creació l'any 1460.

Durant el procés de restauració s'han eliminat diferents capes de vernissos i de pintures que complementaven les llacunes de pintura original. El treball final permet diferenciar aquells espais de la taula on hi havia llacunes de pintura original.

A més, cal destacar, que els suports de la taula, no són els originals ni els més adequats per a la conservació de la mateixa, però partint del que "funciona no cal tocar-lo", com van asseverar els tècnics, s'han conservat ja que la taula no presenta alteracions com a conseqüència dels mateixos.

També, en base als ornaments superiors de la mateixa, amb quasi tota probabilitat, formava part d'un retaule de la parròquia.

Ens trobem davant una de les escasses obres del gòtic valencià, de manera que, segons els especialistes, cal que la cuidem amb molta diligència.
Procés de restauraciódiumenge, de juny 17, 2012

Corpus Christi 2012

La processó de Corpus Christi s'inicia a la plaça de l'Església i al so de la Societat Musical Cultural de Penàguila, s'efectua la primera parada de l'Altíssim en l'altar de la Casa Gran ubicat a la plaça de l'Arbre. El capellà diposita la custòdia a l'altar i s'agenolla davant el Senyor embolicant-ho amb l'agradable aroma de l'encens.

Acabada la primera parada, sota el pal · li portat per l'alcalde, els regidors de l'equip de govern i uns quants veïns, l'Altíssim segueix el seu camí amb pas serè fins arribar a la Casa de Fora. Un cop allà es repeteix el mateix procés, l'encens i la pluja de flors de dues xiquetes enalteixen al Senyor.

De nou les melodies de la Societat Musical envolten els carrers de Penàguila mentre reprenem el camí acompanyats pels veïns fins arribar al tercer altar situat a l'altura de l'estanc al carrer Arquebisbe Company, finalitzant la processó a l'interior de la parròquia Assumpció de la senyora.

És un autèntic plaer participar en aquesta processó assaborint l'aroma de l'encens i les plantes aromàtiques que algunes veïnes escampen als portals de casa a manera de catifa marcada pel camí que obrin alguns cossiols donant pas a l'Altíssim pels carrers de Penàguila.

Altar de la Casa Gran
Altar de la Casa de Fora


Altar al carrer arquebisbe Company a l'altura de l'estanc.diumenge, de juny 10, 2012

Font del Moro
Estat: abandonada
Cabal d'aigua: actiu
Ubicació: el camí d'accés es troba a la CV-785, un cop hem passat l'ermita dels Sants Metges, just en la segona recta en el voral esquerre de la carretera quan s'inicien els pilons blancs de la carretera.


diumenge, de juny 03, 2012

Ayer y hoy: el lavadero


Antes de la restauración.

Resultado una vez finalizada la resturación en julio de 2011