divendres, d’abril 05, 2013

Restauració de la Mare de Déu del Patrocini
El passat diumenge 31 de març, al finalitzar la Missa de Pasqua, tots els assistents ens vam concregar en la capella de la Verge del Patrocini per escoltar les precises explicacions que ens va donar el restaurador, Stefano Sassu Tormo, sobre el procés de restauració al qual serà sotmesa la Verge del Patrocini.

El pas del temps ha anat deteriorant la superfície policromada de la nostra Patrona, detectant pèrdues de color a la zona del cap, ocasionat pels fregaments amb la corona, fissures en la fusta o la falta d'una neteja a la corona de plata. En total, el projecte de restauració ascendeix a 1700 euros, admetent donatius per sufragar el cost, en el compte bancari de la parròquia.

L'acte va finalitzar amb el cant dels Gojos a la Mare de Déu del Patrocini, com símbol de comiat, davant les emocions dels assistents, que finalment, amb el beneplàcit del capellà, es van acomiadar personalment de la patrona amb un "besa mans". Comiat de la Verge del Patrocini.
Comiat de la Mare de Déu amb el cant dels Gojos a la Verge del Patrocini
Projecte de restauració
Projecte de restauració per a la Mare de Déu del Patrocini
DESCRIPCIÓOBJECTE: Imatge de la Verge del PatrociniTÈCNICA: Talla de fusta policromada i daurada.MESURES DE LA MARE DE DÉU: 110 x 45 x 45 cmMESURES PEANA: 45 X 55 X 55 cm.DATA / ANY DE REALITZACIÓ: Dècada dels anys 40 del segle XX.AUTOR / ESCOLA: ValencianaESTAT DE CONSERVACIÓLa imatge es presenta molt bruta de vells vernissos i residus de fum i pols, a la mà dreta de la Verge li falten dos dits, trencats i extraviats. Diverses són les fissures de fusta al cap del Xiquet, en la vestimenta de la Verge i en la peana en correspondència de les juntes de les motllures. També es poden observar diverses i petites caigudes de color en múltiples zones de la superfície pictòrica.

A la part posterior de la peana es poden notar diverses gotes de pintura de paret.

Les corones de plata estan una mica oxidadadas i necessiten una neteja.


Fases de restauració1-Tractament anti corcó.

2-Neteja de la superfície pictòrica, daurada i metàl · lica en el cas de les corones.

3-Reconstrucció dels dos dits de la mà dreta de la Verge.

4-Consolidació de les fissures i llacunes de color.

5-Estucat de fissures i llacunes de color.

6-Primer envernissat transparent.

7-Reintegració cromàtica.

8-Envernissat final transparent.Pressupost per a la restauració de la imatge de la Verge: 1300 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 7/8 setmanes

Pressupost per a la restauració de la peana: 320 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 2 setmanes

Pressupost per a la restauració de les corones: 80 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 2 dies.

Restaurador: Stefano Sassu Tormo http://www.antiguart.com/es/