dissabte, d’abril 27, 2013

Tren "Chicharra" línea Villena-Alcoy-Yecla

Video en color del tren de vía estrecha "Chicharra", de la línea Villena - Alcoy - Yecla (VAY), recorriendo las vías de la línea hermana de Alcoy - Gandía (AG). Grabado en abril de 1967 por Geoff Todd, y extraído del documental británico "Spanish Narrow Gauge Steam". Subtítulos en español por Alberto Cuerda.

dissabte, d’abril 13, 2013

Jardines Arcanos y Jardines Esotéricos


  

Rafale Blanco Almenta (Sevilla, 1964) investigador de la jardineria, que es dedica a recórrer tota la geografia espanyola i europea, estudia i divulga en les seues publicacions les característiques de jardins públics i privats. El nostre Jardí de Santos no podia ser menys, i també ha rebut la visita de de Rafael Blanco, del primer contacte realitza una publicació, juntament amb altres jardins, de la nostra joia de la jardineria, en el seu llibre titulat "Jardines Arcanos" Ed Sèneca . Posteriorment, l'estiu del 2011, es va posar en contacte amb la meua regidoria de Cultura, per seguir amb les investigacions sobre el Jardí de Santos, Concretament el laberint. Gustosament li vaig proporcionar diverses dades sobre alçada de bardisses, ample dels camins del laberint, etc. Contribuint d'aquesta manera a que el nostre laberint tinga també el seu espai en el seu llibre titulat "Jardines Esotéricos" Ed Sèneca. Ja en aquest moment, va accedir a la meua petició, i  va publicar un article en el programa de festes del 2011 titulat "El Jardin de Santos: un capricho alicantino", en el qual ens explica l'estil del jardí.

És un orgull i una satisfacció que haja dedicat part del seu temps a investigar el nostre Jardí de Santos, i li haja dedicat un espai en les seues publicacions. Enhorabona!
Rafael Blanco ha publicat anteriorment "Jardines históricos i parques actuales de Andalucía" 1998. Editorial Arguval. Màlaga. I "Jardines del Mediterráneo" 2006. Edita Fundació del Col · legi d'Aparelladors de Sevilla.

Esperem que prompte vinga a visitar la nostra joia de la jardineria i puga donar a conèixer al nostre poble "Jardines Arcanos" i "Jardines Esotéricos".
 Pots conèixer més sobre el Jardí de Santos en els següents enllaços:

El Jardín de Santos y su creador 
Fotos del Jardí de Santos 
El Jardín de Santos de Penàguila 

divendres, d’abril 05, 2013

Restauració de la Mare de Déu del Patrocini
El passat diumenge 31 de març, al finalitzar la Missa de Pasqua, tots els assistents ens vam concregar en la capella de la Verge del Patrocini per escoltar les precises explicacions que ens va donar el restaurador, Stefano Sassu Tormo, sobre el procés de restauració al qual serà sotmesa la Verge del Patrocini.

El pas del temps ha anat deteriorant la superfície policromada de la nostra Patrona, detectant pèrdues de color a la zona del cap, ocasionat pels fregaments amb la corona, fissures en la fusta o la falta d'una neteja a la corona de plata. En total, el projecte de restauració ascendeix a 1700 euros, admetent donatius per sufragar el cost, en el compte bancari de la parròquia.

L'acte va finalitzar amb el cant dels Gojos a la Mare de Déu del Patrocini, com símbol de comiat, davant les emocions dels assistents, que finalment, amb el beneplàcit del capellà, es van acomiadar personalment de la patrona amb un "besa mans". Comiat de la Verge del Patrocini.
Comiat de la Mare de Déu amb el cant dels Gojos a la Verge del Patrocini
Projecte de restauració
Projecte de restauració per a la Mare de Déu del Patrocini
DESCRIPCIÓOBJECTE: Imatge de la Verge del PatrociniTÈCNICA: Talla de fusta policromada i daurada.MESURES DE LA MARE DE DÉU: 110 x 45 x 45 cmMESURES PEANA: 45 X 55 X 55 cm.DATA / ANY DE REALITZACIÓ: Dècada dels anys 40 del segle XX.AUTOR / ESCOLA: ValencianaESTAT DE CONSERVACIÓLa imatge es presenta molt bruta de vells vernissos i residus de fum i pols, a la mà dreta de la Verge li falten dos dits, trencats i extraviats. Diverses són les fissures de fusta al cap del Xiquet, en la vestimenta de la Verge i en la peana en correspondència de les juntes de les motllures. També es poden observar diverses i petites caigudes de color en múltiples zones de la superfície pictòrica.

A la part posterior de la peana es poden notar diverses gotes de pintura de paret.

Les corones de plata estan una mica oxidadadas i necessiten una neteja.


Fases de restauració1-Tractament anti corcó.

2-Neteja de la superfície pictòrica, daurada i metàl · lica en el cas de les corones.

3-Reconstrucció dels dos dits de la mà dreta de la Verge.

4-Consolidació de les fissures i llacunes de color.

5-Estucat de fissures i llacunes de color.

6-Primer envernissat transparent.

7-Reintegració cromàtica.

8-Envernissat final transparent.Pressupost per a la restauració de la imatge de la Verge: 1300 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 7/8 setmanes

Pressupost per a la restauració de la peana: 320 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 2 setmanes

Pressupost per a la restauració de les corones: 80 Euros, temps necessari per a l'execució de la restauració: 2 dies.

Restaurador: Stefano Sassu Tormo http://www.antiguart.com/es/