divendres, de març 14, 2014

Resenya de la vida d'Antoni Cabrera i Pérez

Antoni Cabrera i Pérez, fill d'Ignasi i de Maria, és batejat a la parròquia Assumpció de Nostra Senyora de Penàguila el 3 d'octubre de 1808.Tenia la seua residència habitual al carrer Major de la nostra localitat, concretament a la que va ser la casa de l'arquebisbe Company.

Va ser una persona que va destacar en el comerç, la pintura, la música i les lletres.

Va escriure en valencià i castellà nombroses rimes, destacant el "Cuento de cuentos, chismes, refranys y faramalla de la llengua dels valencians". És un quadern autògraf de 82 pàgines en 4º.

Tant en el camp de la pintura com en el de la música va ser un aficionat, destacant les seues composicions musicals per a la parròquia de Penàguila, així com el seu bon gust per la pintura plasmat en els quadres que hi ha al presbiteri de la parròquia.

Va participar en l'ampliació de la parròquia de Assumpció de Nostra Senyora presentant com a arquitecte el projecte d'ampliació de la mateixa a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, quedant aprovat per aquesta última l'any 1804.Legajo de l'Acadèmia de Sant Carles de València pel qual queda aprovada l'ampliació de la parròquia Assumpció de Nostra Senyora
També va participar amb en Joaquim Rico Soler en la confecció del Jardí de Santos.

Segons les dades aportades per Teodor Llorente, va morir aproximadament en l'any 1889.QUADRES DEL PRERBITERI DE LA PARÒQUIA ASSUMPCIÓ DE NOSTRA SENYORA PINTATS PER ANTONI CABRERA I PÉREZ.